Ethnos-toimite

Ethnos-toimite on Ethnos ry:n vertaisarvioitu julkaisusarja. Ethnos-toimitteita on ilmestynyt yhteensä yli 20. Toimitesarjan kirjat ovat pääsääntöisesti eri teemoja käsitteleviä vertaisarvioituja artikkelikokoelmia, joiden julkaisukielenä ovat suomi ja ruotsi. Aiheet käsittelevät kulttuurintutkimuksen ajankohtaisia tutkimusalueita sekä kansatieteen ja etnologian alan tutkimusmetodologiaa.

Ethnos-toimitteet ovat olleet vertaisarvioituja vuodesta 2014 alkaen ja Ethnos ry on saanut julkaisuilleen Tieteellisten seurain valtuuskunnan vertaisarviointitunnuksen käyttöoikeuden ja sitoutunut noudattamaan tunnuksen käytölle asetettuja ehtoja. Ethnos-toimite on suomalaisen JuFo-luokituksen tasolla 1 (perustaso).

Ethnos-toimitteella on oma julkaisutoimikuntansa. Lisäksi jokaisella kirjalla on erikseen valittavat toimittajat. Ethnos-toimitteen julkaisusihteeri on Ethnoksen hallituksen jäsen. Hänen yhteystietonsa löytyvät hallituksen sivuilta.

Uusin toimite, Kulttuurien tutkimuksen pedagogiikka (23), on ilmestynyt keväällä 2023. Sen teemana on etnologian ja laajemmin kulttuurintutkimuksen opetus ja sen suhde yliopistopedagogiikkaan ja pedagogisiin teorioihin.

Ethnos-toimitteita on myynnissä Tiedekirjan kivijalkamyymälässä sekä nettikaupassa. Ethnos ry:n jäsenet saavat Tiedekirjan kivijalkamyymälästä 25% alennuksen normaalihintaisista Ethnos-toimitteen ja Ethnologia Fennican julkaisuista.